miercuri, 30 martie 2011

O zi bună


M-am trezit plină de optimism pentru că trecerea de la ora de iarnă la cea de vară va începe să mă afecteze din ce în ce mai puţin cu fiecare dimineaţă.


Am pornit canalul de ştiri întrucât doream ca ziua mea să capete cu adevărat avânt. După problemele importante cum ar fi leşinul unei starlete în timpul unei operaţii estetice minore, s-a trecut şi la chestii mai facile. La această rubrică am aflat că norul radioactiv de la Fukushima a ajuns deasupra noastră fix în acelaşi timp cu gaura în stratul de ozon.


Începusem să-mi fac gânduri din acest motiv, când a ieşit pe post o meteoroloagă cu vechi state la instituţia respectivă şi ne-a asigurat că sunt foarte puţine particule periculoase în atmosferă, tot aşa cum ne-a asigurat şi cu ceva timp în urmă că la noi nu va ajunge deloc norul cu pricina. Mai liniştită am aflat că, deşi norul e sărac în particule rău intenţionate, dacă plouă s-ar putea să apară probleme… „Dar nu va ploua!” ne-a asigurat tot doamna respectivă cu un zâmbet larg şi generos, făcându-mă să-mi amintesc de câte ori au nimerit prognoza.


Pe deplin încurajată, am ascultat ştirile mai departe, cu subiecte de mai mic interes, dar absolut optimiste cum ar fi asigurarea lui boc că suntem pe creştere economică şi mândria lui udrea că face parte din acest guvern de poveste.


O zi care începe astfel nu poate fi decât minunată!