marți, 5 iulie 2011

Insomnie

De ceva vreme, mărturisesc, nu mai dorm prea bine. A, nu, nu e din cauza vreunei rate la bancă, nici din cauza concedierilor, economiei în cădere liberă, inflaţiei, lipsei drumurilor, creşterii preţurilor, a catastrofei de la bacalaureat, a consumului masiv de etnobotanice sau a lipsei de perspectivă, nu, de ce să mint?
Insomnia mea  avea un motiv mai grav şi mai concret. Şi cred în sufletul meu că şi pe mulţi dintre voi v-a chinuit în taină acest lucru... Aşa cum v-aţi dat deja seama, e vorba despre materialul din care sunt confecţionate etichetele de pe îmbrăcăminte, etichete care pot răni pe concetăţenii mei cu piele sensibilă sau chiar pe mine.
Nu am ştiut mult timp ce să fac, în ce fel să ajut acest popor atât de greu încercat, dar iată că neliniştea noastră a fost alinată de un brav deputat... PD-L, nu-i mai dau numele, oricum sunt toţi la fel de măreţi.
Domnia sa a avut o minunată şi imperios necesară iniţiativă legislativă prin care a sărit în ajutorul epidermelor noastre: de acum încolo, etichetele de pe bluze, fuste, cămăşi... plus alte obiecte vestimentare, vor fi „confecţionate obligatoriu din materiale cu rugozitatea cel mult egală cu cea a materialului din care este făcut respectivul produs.”
Aceasta este propunerea legislativă care are ca obiect de reglementare modificarea articolului 9 aliniatul (1) din Hotărârea Guvernului nr. 527/2007. – vă dau aceste date ca nu cumva în euforia de care sunteţi cuprinşi  să credeţi că e vis...
Dragi români, de acum nu vă mai lăsaţi bântuiţi de teama de a îmbrăca haine cu etichete „rugoase”. Gata!
Partidul veghează la fericirea voastră.